Categorieën
Overpeinzingen

De Spagaat

Weet je nog… vroeger met ballet? Eindeloos oefenen om die spagaat voor elkaar te kunnen krijgen… M’n zusje kon het ooit, ik heb het 1 keer voor elkaar gekregen.. met grof geweld… dus daarna nooit meer gedaan 😉

Dan fastforward ongeveer 45-47 jaar… en dan sta je zomaar figuurlijk in meerdere spagaten. Niet fijn, niet prettig, en de hamvraag is : “hoe kom je er uit zonder dat je je liezen weer grandioos verrekt”

De eerste spagaat… het huidige leven en m”n dromen, en hoe die samen te integreren.
Een -vind ik zelf- behoorlijke uitdaging. M’n huidige leven heb ik nodig om m’n dromen te kunnen realiseren, dus hoe creëer je genoeg energie in je vrije tijd om dat voor elkaar te krijgen? – Work In Progress –

De tweede spagaat… naar buiten toe de leuke momentjes die je meemaakt publiceren om het overwegende donkergrijze gevoel dat je hebt te verdoezelen… niet handig, maar noodzakelijk soms. Dat donkergrijze gevoel is natuurlijk een rechtstreeks gevolg van spagaat 1, en donkergrijs is ook maar een kleurtje.
Volledig weg te redeneren is dat donkergrijze gevoel ook… te verklaren, te ‘pinpointen’ en zelfs vanuit m’n denken op te heffen.. in theorie.
In de praktijk wil dat -nog- niet.  – Work In Progress –

De derde spagaat… het leven met m’n maatje Boomer.
Zoals jullie ongetwijfeld allemaal weten heb ik een geweldig 4 potig maatje dat Boomer heet… een SUPER-hond. Hij is alleen soms wat overmatig reactief naar andere 4 potige hondenbeesten. Dat gegeven heb ik me allang bij neergelegd, en zoals hij mij met al mijn gebruiksaanwijzingen volledig accepteert, accepteer ik hem met al zijn gebruiksaanwijzingen.
Echter… en die conclusie trok ik na het lezen van een email die ik vanuit mijn opleiding bij Animal Soul Academy mocht ontvangen … wat nou als mijn maatje al mijn donkergrijze gevoelens feilloos oppikt… wat nou als mijn maatje mijn gevoelens van geen doel hebben en misschien soms wel eenzaamheid en vaak falen, feilloos oppikt… en DAT DOET HIJ… is het dan niet volledig begrijpelijk dat hij reageert zoals hij reageert??

Is het niet volledig begrijpelijk dat hij, juist door zijn gedrag, mij keer op keer probeert duidelijk te maken dat ik in verbinding met meZelf moet gaan komen?
En… is het dan wenselijk van mijn kant, om het risico te lopen dat HIJ ziek zou kunnen worden, door MIJN energie? Nee dus.

En zoals al bij de vorige spagaat… ook deze is helemaal terug te herleiden op spagaat 2 en 1.

En als laatste… spagaat 4
Ik, die zo veel mensen van advies kan dienen, die zo veel boeken, audio’s, video’s en ebooks heeft over ‘hoe contact met jeZelf’ te krijgen… ikzelf krijg het maar niet voor elkaar. Dat is op zich niet erg… dat betekent dat ik de juiste ingang of knop nog niet gevonden heb… maar soms.. heel soms… wil een mens daar wel eens moedeloos van worden.

Deze spagaat is waarschijnlijk de voorloper van 1, 2 en 3. Zo ver ben ik ondertussen al wel 😉

2 jaar geleden heb ik een heel mooi boek en werkboek van een hele lieve vriendin gekregen waar ik waarschijnlijk -nee… zeker- de interne strubbelingen mee opgelost ga krijgen. 2 jaar heeft het geduurd voordat het ‘mijn tijd’ was om dit boek ter hand te nemen.. absurd eigenlijk.  Het is een boek van Louise Hay en het heet Je Kunt Je Leven Helen.
Ik ga jullie op de hoogte houden wat de vorderingen zijn 🙂

 

Okee.. tot zover m’n spagaten (je zou er gewoon spierpijn van krijgen 😉 )

Natuurlijk zijn er ook heel veel fantastische dingen die het leven me op een presenteerblaadje biedt… natuurlijk is het niet allemaal zwart, donkergrijs en grijs (over 50 tinten grijs gesproken zeg 😉 )
En natuurlijk heeft mijn maatje me zo enorm veel gebracht in vreugde, liefde, levenslessen, nieuwe vrienden en zelfs opleidingen!
Het zat me gewoon even dwars en ik moest het kwijt. Nu weer aan de slag om vol goede moed het leven te gaan omarmen en er wat van te maken <3

Zojuist het allerliefste appje ooit van m’n jongste zoon mogen ontvangen… ” Ik hou super veel van je mam xxxx en ik ben enorm trots op alles wat je gepresteerd hebt laatste tijden ”
Daar wordt de zwartste lucht helderblauw van <3 <3

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.