Categorieën
Gezondheid, leefwijzen en hulpmiddelen

De Tweede kans… voor mn leven!


Er zijn zo ontzettend veel dingen die kwalificeren als “Tweede Kans” dat je moet uitkijken om niet in herhaling te gaan vallen… 


Toch wil ik het nu over een “Tweede Kans” hebben die waarschijnlijk m’n leven gaat redden… 
Jajaja.. inderdaad.. klinkt nogal dramatisch.. maar aan de andere kant is het echt zo. 


Zoals velen van jullie weten die mij kennen, wil ik nog wel eens een beetje eigenwijs ingesteld zijn. 
Eigenlijk moet ik jullie even heel snel in vogelvlucht door de laatste jaren van m’n leven heenvliegen… maak je geen zorgen, ik vlieg snel en bespaar je de details 😉Sinds ik in 2008 begonnen ben op het pad van Persoonlijke Ontwikkeling (Opleiding Lifecoach) ben ik tot de ontdekking gekomen dat alle ongemakjes en kwaaltjes die ik zo nu en dan had, allemaal ergens mee verbonden waren…. en ik negeerde ze allemaal. Dat ging van ongemakkelijk via rottig en heel erg vervelend uiteindelijk in juni 2013 naar een stevige hartinfarct. Tja, en DAT negeer je niet zo maar. Dat kan je zo’n beetje de Ultieme Waarschuwing noemen denk ik. 

Dus sinds die tijd weer opgekrabbeld, natuurlijk nog steeds eigenwijs en niet de gezonde wijsheden nog helemaal in acht genomen, tot ik op een punt belandde dat ik met heel veel moeite nèt 150m kon lopen en ik vervolgens als een wrak naar adem stond te happen en verging van de hartkramp. Medicijnen om bloed te verdunnen, om bloeddruk te regelen, om hart op ene bepaalde manier te laten kloppen…. belachelijk op mijn leeftijd! 

En vorige week maandag ( 31 maart 2014) lag ik in bed en was ik het opeens spuugzat. Daar lag ik dan… net 3 dagen 53 jaar …. te dik, veels te dik, conditie en algehele conditie van een 98 jarige en zwaar richting depressie onderweg.

En als je dan bedenkt dat ik al jaren heel actief met gezondheid (in THEORIE) bezig ben…. er een Facebook pagina over gemaakt heb …. mensen er in en mee stimuleer en motiveer….
ALLES of VAN ALLES eigenlijk wel weet op dat vlak (of bezig ben het te leren) en uiteindelijk DOEN??? 

In mijn woordenboek heet dat voor andere mensen altijd ‘zwaar hypocriet’ ,  maar natuurlijk ben je dat zelf niet…. duhhhh …. wel dus!


Voor m’n verjaardag heb ik van mn ouders een waanzinnige Slow-juicer gekregen…. alle informatie over ermee starten heb ik en het enige dat ontbrak was het omschakelen van die knop.

En dàt gebeurde die maandagavond in bed!Dinsdag op de weegschaal…. ARGGGG!!!!…. sinds m’n hartinfarct 11 kg aangekomen!! (logisch als je zo goed als niet meer kon lopen of bewegen) …. oké…. werk aan de winkel dus. 
De boodschappen voor de eerste helft van de Reboot week


Op de diverse sites gezocht naar juice-reboot-plannen en er een aantal gevonden. Boodschappen gedaan en dingen uitgeprint en op Woensdag met m’n nieuwe leven begonnen. 

Weg overgebleven sigaretten (die er langzaamaan weer gewoon ingeslopen waren) …. weg 2 – 3 liter koffie per dag…. weg ongezonde gewoontes…. en juicen! 


De eerste avond kon je me al wegdragen…. mijn hemel wat was ik beroerd! Maar gelukkig had ik me al heel lang overal ingelezen en de diverse films bekeken, en wist ik dat dit de ontgiftings-verschijnselen zijn. Dus om 20:15 naar bed en de volgende ochtend werd ik echt fris en vrolijk wakker. 

Het klinkt bijna als een Tell-Sell reclame.. eigenlijk te goed om waar te zijn…. maar echt! 
Zelfs al na 1 dag volop juicen voelde ik me al zo verschrikkelijk anders! Ik ben nu 7 dagen bezig en ik ben ECHT herboren! Ik voel me waanzinnig goed, energiek, vrolijk, heb geen hartkrampen meer (nauwelijks), kan weer wandelen op een tempo wat bij m’n leeftijd hoort, en heb totaal geen honger.

Maar wacht! Dat is nog niet alles…. (geintje… 😉  ) Ik was gisteren al 4,7 kg kwijt! Kijk…. DAT zet zoden aan de dijk! Natuurlijk zijn de eerste kilo’s altijd de allermakkelijkste…. “last on first off” kan je ook zeggen…. maar het “geeft de burger wel moed”.

Ik ga vanaf nu hier zo veel mogelijk delen met jullie over mijn nieuwe ‘lease on life”, een kans die ik met beide handen aangrijp en waar ik op het moment op het volledige plaatje bezig ben…. lichamelijk beter worden en in optimale gezondheid terugkeren, maar ook op het geestelijke vlak druk bezig met mezelf verder ontwikkelen…. dit was een pad wat ik al ingeslagen was maar waar ik tot nu toe alleen nog maar had ge-absorbeerd en nog niet in werking had gezet. 

Dus ik nodig jullie hierbij graag uit om mee te lezen!

Ik kan je een paar sites van harte aanbevelen, Natural Juice Junkie en Reboot with Joe. Op allebei de sites is een heel actief verkeer van mensen die geweldige verhalen hebben, mensen die vragen hebben en recepten en motivatie.
Ook zijn er een paar films die je eigenlijk gezien MOET hebben om meer inzicht te krijgen in hoe ontzettend belangrijk goede voeding voor ons is.

Hungry For Change (te zien op FMTV.com)
Food Matters (te zien op FMTV.com)
Fat, Sick and nearly Dead (te zien op FMTV.com)
Knives over Forks ( te zien op Netflix)
Food inc. (te zien op Netflix)
Bij TEDtalks zijn ook heel veel voedings gerelateerde opnames te vinden en natuurlijk op YouTube ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.