Categorieën
Een kijkje in mijn gewone leven Overpeinzingen

Even stil geweest…

Het is even een poosje stil geweest…

Tussen de laatste blogpost en deze heeft even wat tijd gezeten, ik ben hard aan het werk om de nodige uitdagingen uit de weg te ruimen en moet eerlijkheidshalve bekennen dat de inspiratie tot het schrijven van een leuke of interessante post, me dan zo nu en dan ontbreekt. Mijn verontschuldigingen.. ik weet zeker dat jullie me al gemist hadden… ?

Zoals jullie in mn vorige blogpost hebben kunnen lezen, ben ik aan de slag gegaan om zelf Liposomale Vitamine C te maken.  Liposomale Vitamine C (LVC) is een proces van mengen van Ascorbinezuur  en Lecitinegranulaat (Non GMO) waardoor je vrij eenvoudige (hele) grote hoeveelheden Vitamine C naar binnen kunt krijgen. (De eerlijkheid gebiedt me wel om erbij te vermelden dat je ècht aan de smaak moet wennen… )
Voor een uitgebreidere uitleg over het belang van hoge doseringen vitamine C verwijs ik je naar mijn vorige blogpost .

Het is nu de laatste week van April en de lente wil nog niet echt opschieten qua temperaturen… de zon laat zich weliswaar regelmatig zien, maar de temperaturen zouden voor mij wat hoger mogen.
Afgelopen weekend heb ik mezelf heerlijk op de bank geïnstalleerd en één van de vlotst geschreven, verhelderende boeken gelezen..”De Vierde Dimensie van Hans Peter Roel.
Ik ben maar ik, maar het zou heel mooi zijn als in ieder huishouden een exemplaar van dit boek aanwezig zou zijn…
Niet omdat dit boek uniek in zn soort is.. nee.. de laatste jaren verschijnen er meer en meer boeken over soortgelijke onderwerpen, hoofdzakelijk omdat de Mensheid zichzelf langzaam naar een hoger Bewustzijns- en frequentieniveau aan het verplaatsen is… dàt was de ware betekenis achter de 2012 Maya voorspellingen… een (her-) ontwaken van onze spirituele en paranormale gaven.

Het boek zet je aan tot even stilstaan, en jezelf bewust worden van wat er allemaal in je leven gebeurt, en vooral wààrom dit gebeurt… mocht je geïnteresseerd zijn klik dan hier voor informatie over dit boek. Ik had dit boek geleend van iemand, maar heb voor mezelf meteen een exemplaar aangeschaft, en het bijbehorende werkboek.
Op deze manier kan ik vanaf nu heel bewust plannen en actie ondernemen op wat ik denk dat de inzichten zijn die me door dit boek aangereikt zijn.

Even ter verduidelijking… de meeste mensen die mij volgen zijn al -op een bepaalde manier- bewust bezig met het een of ander. In De Vierde Dimensie staat eigenlijk niet zo heel erg veel nieuws… alleen de wijze waarop het opgebouwd en geschreven is (meeslepende roman vorm), zorgen ervoor dat alles nèt weer even iets anders op zn plek valt.
Neem mijn overtuigingen niet klakkeloos aan, maar kijk eens of je het ergens kan lenen of schaf het zelf aan.

Een mens is eigenlijk een tegenstrijdig wezen he… ik in ieder geval wel…

* Zo blij als ik was dat ik sinds 1,5 jaar mijn huisje weer voor mezelf alleen had (kinderen allebei de deur uit, eindelijk weer mijn eigen ding doen…), zo ontzettend blij ben ik dat na bovengenoemde periode m’n oudste besloten heeft om voorlopig tijdelijk weer terug te komen..
Ja, het is heerlijk om geen zorgplicht meer te hebben en alles in (bijna) ultieme vrijheid zelf te kunnen beslissen.. maar jemig.. alleen is eigenlijk ook zo verdomd alleen…
Geen reden om de boel gezellig te maken.. geen reden om eens de BBQ voor jezelf alleen aan te steken, en al helemaal geen reden om de tuinhaard eens gezzellig voor je uppie aan te zetten en alleen naar een fikkie te staren..
Tuurlijk, hij heeft zn eigen leven, en tuurlijk zal hij er niet dagelijks zijn, maar een beetje leven weer in de brouwerij hier is me méér dan welkom!!

* Nog zo’n tegenstrijdigheid… gemiddeld werk ik per 7 dagen 31 uur.. al die andere uren kan ik helemaal zelf invullen.. al mn (latente) talenten ontplooien en lekker in mn huisje rommelen en doen en laten wat ik wil.. fout!
Na een serie extreem vroeg opstaan of extreem laat thuis zijn, is mevrouw hier zo verrot dat er eerst een hele dag verloren gaat aan bijkomen… om vervolgens nog een dag verloren te laten gaan aan “dingen doen waar ik niet aan toegekomen was” en dan kunnen we meestal weer aan de bak.
Hier gaat ook verandering in aangebracht worden… als ik tegen middernacht thuis kom, ga ik niet eerst nog eens uitgebreid op de bank bijkomen met 2 of meer opgenomen afleveringen van NCIS.. die kunnen op een ander tijdstip wel weer een keer… niet meer zo achterlijk laat mn mandje in kruipen.. dan spreidt de energie zich ook wat makkelijker uit.
Organiseren die handel.. (tenminste.. dat voornemen kan ik wat sterker maken..) en naast de verplichte dingen nou ook eindelijk eens aan mn dingen gaan denken die ikzelf zo leuk vind.
Schilderen doe ik graag.. creëren doe ik graag… 2 weken geleden nog een hele mooie “Boomer-boomstam” gemaakt (al zeg ik t zelf) en zo zijn er nog tientalle dingen op te noemen die om mijn aandacht schreeuwen… allemaal gaan ze een plaatsje krijgen..

* De Opleiding tot intuitief dierencoach… oppakken en over een maand of 5-6 afmaken…
* M’n schilderijen… weer tijd voor maken en beginnen te creëren.. ik voelde me altijd zo geweldig als ik bezig was…
* M’n vrienden… hup dat huis uit.. op pad.. ga je vrienden bezoeken…
* M’n NEI Opleiding.. hup, afstoffen, opfrissen en DOE er wat mee…
* Alle kennis die ik in de afgelopen 15 jaar vergaard heb op het gebied van gezondheid en voeding… gebruik het eens…
* Al m’n gevolgde cursussen op het Spirituelere vlak… ga er wat mee doen…
* Het boek dat al jaren in m’n hoofd suddert.. schrijf het…
* De foto’s die ik zo graag maak.. benut ze…

En zo is er -natuurlijk- ook nog van alles dat ‘Nuttig”is.. zoals het verplichte opruimen en wegdoen van spullen en m’n huis.. maar die horen er bij..

Mediteren… ook zo’n uitdaging… iedereen kan het, maar mij lukt het niet.. idioot gewoon.. ook daar moet aan gewerkt worden en het eens onder de knie krijgen..

Bottom-line is gewoon.. ik moet meer uit m’n hoofd weg en naar m’n gevoel gaan leren luisteren.
Dit klinkt allemaal erg dramatisch, dat is het zéker niet.. dit zijn alleen dingen die mij tijdens het lezen van dat boek meer dan duidelijk werden.. er is zò ontzettend veel dat ik kan.. zò ontzettend veel waar m’n hart sneller van gaat kloppen.. ik moet het gewoon eens gaan DOEN.. that’s all.

Okee… dat was het weer voor vandaag… alles is gespuid en de lei is weer schoon ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.