Categorieën
Dingen die me dierbaar zijn

Graag zou ik de volgende deelnemers voor “De Tweede kans” even aan u willen voorstellen…

Zoals duidelijk is in de titel van dit Blog, is de insteek van deze artikelen schrijven gericht op het schrijven over Tweede Kansen in het leven.
Dit kan gaan over mijn eigen Tweede Kans.. (alhoewel ik ondertussen denk ik al bij kans # 10 aangekomen ben…) of bij de Tweede Kans van iets of iemand anders.

Vandaag wil ik jullie voorstellen aan een paar dieren die met smart op een Tweede Kans zitten te wachten.

Ik zal jullie eerst wat achtergrond informatie geven over het ‘waarom’ van deze voorstelronde….

Degenen die mij op Facebook volgen weten dat ik de nodige uitdagingen met mijn eigen lieve hond Boomer heb zo nu en dan…

Na heel wat gedragsdeskundigen te hebben geraadpleegd en op bezoek gehad te hebben, ben ik uiteindelijk terechtgekomen bij Liz Wolting van Animal’s Faith in Maastricht (www.animalsfaith.nl). Wonder boven wonder komen we samen langzaam op het punt dat Boomer op een gegeven moment moet gaan bereiken, en ik buig diep voor haar en haar team. Zoveel dedication.. zoveel hart voor zowel het dier als de mens àchter het dier… dit heb ik echt nog nooit mogen meemaken!

Natuurlijk is het zo dat als een hond probleemgedrag vertoont, vaak de baas (of bazin) daarin een niet te onderschatten rol speelt; daarom is het zo ontzettend fijn zoals Liz problematiek benadert… het dier (of dat nou een hond of een kat is) wordt aandachtig bestudeerd en de mens erachter wordt in het proces heel intensief meegenomen. Een beetje zoals Cesar zegt… “we rehabilitate the dogs and train their owners”.. alleen dan op de eigen manier van Liz.

Omdat ik haar zo ontzettend dankbaar ben en haar met geen mogelijkheid genoeg kan bedanken wil ik hier van de gelegenheid gebruikmaken om een aantal dieren die zij vandaag ter adoptie op Facebook gepost heeft onder de aandacht te brengen. Ongetwijfeld komt u dezelfde dieren tegen als u via www.animalsfaith.nl bij de adoptiedieren gaat kijken!

Hieronder een link naar het album van haar leuke, lieve, eigenwijze, honden en poes die ter adoptie aangeboden worden.

Dieren die bij Animals Faith ter adoptie aangeboden worden

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om een dier te adopteren maar toch iets willen betekenen voor de vrouw die NIET gelooft in euthanaseren van dieren die “te lang” in het asiel zitten, kijk dan op haar website wat u eventueel zou kunnen betekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.