Categorieën
Wereldzaken

Ken De Geschiedenis!

KEN DE GESCHIEDENIS!

Het is misschien goed om soms te herhalen, dat in 1941 de Sovjet-Unie werd aangevallen door Duitsland, Oostenrijk, Finland, Roemenië, Hongarije en Bulgarije.

De wapens van Krupp waren gefinancierd door Paul Warburg en die van Thyssen door de Union Banking Corporation via de Bank voor Handel en Scheepvaart.

De meeste schenkingen en leningen aan Nazi-Duitsland verliepen echter via de Bank of International Settlements in Basel, opgericht door Allan en John Foster Dulles.

De voertuigen waren voor een groot deel geproduceerd door General Motors en Ford en ze reden op brandstof gemaakt door Standard Oil en Shell.

De Focke-Wulf vliegtuigen kwamen uit een fabriek die eigendom was van ITT. De logistieke planning werd uitgevoerd met machines van IBM-dochter Dehomag en de explosieven werden gemaakt in de Duitse fabrieken van DuPont.

AEG, de leverancier van elektrische apparaten, was eigendom van General Electric (Deutsche Edison) en het synthetische rubber van de firma Buna / IG Farben was gefinancierd als American IG door Ford, Standard Oil, Bank of Manhattan en de Federal Reserve Bank.

De NSDAP, de nazipartij, ontving vanaf 1920 kolossale schenkingen en leningen van Henri Deterding van Shell, met de rechtstreekse opdracht om de Sovjet-Unie aan te vallen.

De partij werd in navolging daarvan, vanaf 1921 gefinancierd door Ford, Rockefeller, J.P. Morgan, P. Warburg, A. Harriman, kortom de top tien rijkste ondernemers en bankiers.

Bij de machtsgreep van Hitler in 1933 schreef Henri Ford dat Duitsland binnen drie jaar klaar kon zijn voor de grote aanval en een langdurige oorlog.

Dat Hitler in 1941 de oorlog verklaarde aan de VS en dat de Sovjet-Unie begon aan een opmars in 1943 viel vies tegen.

Het resultaat was, dat ook Amerikaanse jonge soldaten werden omgebracht met wapens die hun landgenoten hadden gemaakt of gefinancierd.
Nog een weetje: de Amerikaanse luchtmacht bombardeerde nooit Amerikaanse bezittingen in Duitsland. Ook niet Auschwitz, dat grotendeels een Amerikaanse onderneming was.
Andere fabrieken van Ford, Opel, IG Farben, Kodak en Esso zijn door de RAF platgegooid. Niet door de USAF.

Ik zeg niet dat de Amerikaamse burgers Hitler steunden, dat deden ze absoluut niet, net zomin als hun regering. Ik zeg wèl dat een groep machtige Amerikaanse bankiers en ondernemers, elk met een financiële kracht groter dan de meeste landen, een plan hadden om de Russische revolutie ongedaan te maken. En Shell speelde eenzelfde rol.

Het was ze bijna gelukt.

Copyrights Olav ten Broek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.