Categorieën
Wereldzaken

November 2021… time flies, doesn’t it?

Gooood morning wereld op alweer vrijdag, de 5e dag van de 1 na laatste maand van het 2e jaar van de 19e variant van het verkoudheidsvirus/griepvirus.

Zo… wat een intro he… 😉
Voordeel van zo’n lang en onzinnig intro is dat je hoofd ondertussen met andere dingen bezig kan zijn, en ik me dus tijdens het tikken bedacht dat met al die voorbereidingen die ik elke keer propageer… een stapeltje dikke warme sokken ook geen overbodige luxe is 😉 (komt gewoon omdat ik een berg sokken op mn nachtkastje heb liggen welke gepromoveerd is tot “weeshuis der sokken natie” en geen enkel paar met elkaar gematched krijg 😉 )

Ook handig om in huis te hebben, heeft geen koeling of speciale bewaar instructies nodig, zijn kiemzaadjes of microgroente zaadjes… biologisch wel te verstaan… Het voordeel van die dingen is dat mòcht de boel misgaan, je dit zonder extra moeilijke dingen kan promoten tot zéér voedzaam eten. Neemt geen of nauwelijks ruimte in, barst van de voedingsstoffen en mocht je nou echte planten van die zaadjes willen maken is dat ook geen enkel probleem.
Genoeg gewone zaadjes -ook biologisch natuurlijk- om zelf wat groentes te kunnen verbouwen als het er weer seizoen voor is, is natuurlijk ook belangrijk!


Vuur… wil je ook kunnen maken… dus lucifers of beter nog, zo’n ding waar je ergens overheen kan schrapen en die vuur maakt… (lucifers zijn zowiezo onontbeerlijk). Heb je een droger? Hang dan een plastic zak ergens in de buurt van dat ding op en begin die ellende die zich in het filter verzamelt, op te sparen… perfect spul om als aanmaak-zooitje te gebruiken!


Wanten, handschoenen of een handwarmertje dat je d.m.v kneden warm kan krijgen… allemaal wel verstandig (note to self hier… 😉 ) … warme das (of een paar breipennen en bollen wol) is ook wel lekker (en weer een note to self 😉 )

Ga net als Eucalypta (voor de ouderen onder ons) hout sprokkelen… takjes, takken of als je moedig bent groetere stukken… (zo jammer dat ik m’n auto volgebouwd heb ondertussen en ze niet meer kwijt kan) … allemaal handig om een zogenaamde Rocketstove mee aan de gang te krijgen om eventueel op te kunnen koken. (videootje hierover heb ik al eerder gepost, maar hier is ie weer: https://www.youtube.com/watch?v=onMbSLuC7Oc )


Onze grote vriend aan de andere kant van de oceaan die we tegenwoordig allemaal zo enthousiast bezingen met LET’S GO BRANDON, heeft vorig jaar gewaarschuwd voor een Dark Winter… en dat ging over deze winter… als je je een beetje verdiept in hoe die kliek te werk gaat, weet je dat ze ons gewaarschuwd hebben (en wij blijkbaar accoord gegaan zijn)… dus een gewaarschuwd mens telt voor 2 in dit geval. En met het weer kunnen ze tegenwoordig van alles uithalen.. dus ik ga ook van elke mogelijkheid uit.

Als alles wat je voorbereid hebt toch niet nodig blijkt te zijn, ach… dan heb je gewoon een lekkere voorraadkast die je op je gemakkie kan rouleren… je kan het beter doen en niet nodig hebben, dan niet doen en jezelf voor je kop slaan later. (weet je nog hoe belachelijk al die zogenaamde Preppers gemaakt werden een paar jaar geleden??)

Ha! DIE hebben totaal geen stress nu… (en ook nog een wapen om hun spullen te beschermen, aangezien ze in de USA nog in de gelukkige positie zijn om een wapen te mogen dragen)

Ik ben geen doemdenker… verre van dat zelfs… maar ik ben wel een realist en ik zie ook de mogelijke scenario’s die kunnen uitspelen. Ik wilde dat ik de mogelijkheden had om ergens echte voorraden in te kunnen slaan.. diesel bijvoorbeeld, maar dat is ondertussen zo godnakend duur dat je blij bent dat je je tank kan volgooien zo nu en dan.. laat staan dat je er een voorraad van aanlegt.

Kacheltjes.. ook zo iets… of gasflessen… DIE zijn echt wel handig om op voorraad te hebben… in het ergste geval kan ik altijd nog mn terrasheater in de woonkamer zetten, maar dan moet je wel gas hebben om t ding aan te kunnen steken 😉

Nòg een note to self… sla bubbeltjes plastic in… daarmee kan je je ramen nog iets verder isoleren mocht het heel koud worden (dan is iets om dat op je ramen te plakken ook wel handig om te hebben 😉 )

Nou jaaaaaa… ik zit hier al eventjes uit het raam te kijken naar een strakblauwe lucht (waar natuurlijk ook weer een paar “condens-strepen in waren aangelegd) en een windstil (ook bovenin de lucht) tafereeltje… en wilde iets leuks gaan opschrijven over de mooie zonsopkomst…out of the blue (letterlijk.. want de lucht was strakblauw) verschijnen er idiote wolken … poeffff… zo is t leeg.. zo liggen er een heleboel wolken voor je snufferd in beeld… (check “geo engineering” en “chemtrails” en als je dan toch bezig bent… kijk eens goed naar wat daar allemaal in zit en wat ze er allemaal mee kunnen)

Wat kunnen we nog meer schrijven?? Even denken hoor… oh ja.. KOFFIE… desnoods oploskoffie (wat ik eigenlijk altijd drink omdat het zo gemakkelijk is)… struin aanbiedingen af voor de koffie… want je wil niet in een situatie als koffiejunk komen dat je je start-drankje niet meer hebt… dan wordt t pas ècht erg! 😉

En opgeladen e-smokers of pleisters als je een roker bent… (dus een oplaadapparaat op solar is in dat geval altijd handig… ook voor je telefoon of laptop of zo… maar mocht je net als ik een nicotine junk zijn… zorg dat je alternatieven hebt… of stop cold turkey)

Supplementen… en dan vooral C, D3, Zink en als t kan ook nog NAC… dat is de absolute basis. Kijk of je via via aan paarden ontwormmiddel waar Ivermectine in zit kan komen of over de grens normale mensen Ivermectine kan krijgen… (weer een note to self… jezus ik schrijf wat af aan mezelf zeg… 😉 )

Iets waar je water mee kan filteren, essentieel… ikzelf heb een Berkey die 99,99% van de shit uit je water haalt en die geen electriciteit nodig heeft om te werken. Méér dan tevreden mee moet ik zeggen… je kan er zelfs slootwater heel goed drinkbaar mee krijgen. Oh ja… en haal wat Chloordioxide in huis. Als je op DuckDuckGo (NIET Google) de letters M M S (aan elkaar ) in tikt, kom je ontzettend veel informatie tegen waar dàt dan weer goed voor is.. maar ook essentieel om water drinkbaar te maken! En zit je op Telegram, dan kan je met diezelfde lettercombinatie ontzettend veel kanalen vinden die daar over schrijven.


Heb je dieren? Zorg dat je eten voor ze in huis hebt om ze een paar maanden te kunnen voeren… de meeste mensen -ik zowiezo- hebben zelf wel genoeg voorraad “voedsel” op hun lijf geplakt zitten om het een poosje uit te zingen (zo niet, maak een voorraad in je kast!) maar onze huisdieren zijn afhankelijk van ONS voor hun eten en dus zeer zeker GEEN sluitpost op de begroting!!

Dit zou een Facebook post worden.. .maar ik denk dat ik m ook maar op mn website ga neerzetten.. zo’n lap tekst is eigenlijk te veel voor Facebook.

Anyway… m’n hoofd is -as usual- weer van links naar rechts en terug aan t vliegen geweest.. en alles staat hier genoteerd… doe er je profijt mee en onderschat de waarschuwingen niet alsjeblieft!

En bovenal… BLIJF POSITIEF!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.